Artikler

Torucon i Borgertoget 2016

Tirsdag 17.mai 2016 opprant med et tilsynelatende typisk trøndervær; grått, kaldt og litt vått, men det stoppet likevel ikke Trondheimscosplayerne for å troppe opp ved Nidarosdomen for å delta i det som etter hvert har blitt en populær tradisjon her i byen: Torucon i borgertoget.
                Borgertoget i Trondheim har lenge vært kjent for å være noe litt utenom det vanlige, med alskens fargerike foreninger og organisasjoner, fotballag som studentorkester, men kanskje mest av alt; Nordic Garrison – Star Wars-entusiastene som er en del av en verdensomspennende organisasjon bestående av “bad guys som gjør gode ting”. I år var det Nordic Garrisons 8.år i Borgertoget, og fortsatt like populære blant publikum, som velvillig strakk ut hendene for å high-fives av Darth og hans crew idet de skred forbi.
                Har man gjort noe to ganger er det for tradisjon å regne her i gården, og tradisjonen tro vaiet Torucons fane like bak Nordic Garrison, etterfulgt av Hexagon spillklubb – det beste av Trøndersk nerdekultur samlet på ett brett med andre ord.
En stor del av Torucons historie er eksplosiv vekst, og vår deltakelse i 17.mai-toget er virkelig intet unntak til denne regelen; fra 2014 til 2015 doblet vi antall oppmøtte til Borgertoget, med hele 90+ oppmøtte. I år fikk vi nesten bakoversveis da vi så hvor mange som alt var på plass da Toruconstyret ankom møteplassen – og flere og flere dukket opp og slo seg til følget vårt. Noe eksakt tall på hvor mange som gikk bak Torucons fane i år har vi ikke, men et enkelt overslag  er at vi lå godt i sjiktet rundt 150 oppmøtte!  Er det rart styret gikk i front med de største glisene i byen, til tross for bitende vind og ymse regndråper som truet fra oven?
Torucon var uten tvil den største samlingen i Borgertoget, og en gjeng som lett ble blikkfang for publikum på sidelinjene – særlig var det mange barn av 80- og 90-tallet som jublet noen takter høyere for bl.a. Sonic the Hedgehog, mens de yngste lot seg sjarmere av fargerike kigurumis og fursuits.
I teten gikk frivilligansvarlig – og for anledningen, foto- og hurra-asvarlig Timo, snasent antrukket i banankostyme, og sørget for at ikke et ansikt var fritt for lattermilde smil. Vi var også uten tvil blant de mer høylytte i Borgertoget, med ekstatiske hurrarop og spontane utbrudd av kjente og kjære sanger fra Pokèmon, Mulan og…Rick Astley.
                Runden på Torget var ikke komplett uten å juble litt ekstra høyt idet vi passerte ordførerpodiet, hvor det også ærbødigst ble sørget for å takke ordføreren og kommunen for kulturstøtte som gjør det mulig for oss å arrangere Torucon år etter år, og fylle Trondheim med så masse herlig nerdekultur.
                Vel tilbake på vei opp Munkegata begynte toget å bryte opp, mens Torucons entourage fortsatte å toge gjennom gatene, fortsatt akkompagnert av hurrarop på vei mot Nidarosdomen, hvor det tradisjon tro var duket for gruppefotografering, etterfulgt av enkeltbilder av Torucons hovedstyre og div. cosplaygrupper. Av og til fikk vi også et og annet solgløtt, som en flott avslutning på årets festiviteter.
Ingenting varmer et arrangørhjerte som å se masse glade cosplayere som går hver til sitt, mens de snakker om hvor utrolig gøy de har hatt det!
Vi takker for en fantastisk feiring sammen med dere alle, og har tro på en enda bedre feiring neste år!


Artikkel originalt publisert i mai 2016.
Foto: Timo Jawansky

Legg igjen en kommentar