Artikler

Torucon arrangerte mini-con

Torucon arrangerte mini-cons på ISAK

 

Vinterhalvåret kan bi langt og grått for en cosplayer, særlig om man ikke har muligheten til å reise utenlands for å delta på arrangementene som foregår utenfor Norge. Også for oss som arrangerer Torucon synes vi det blir langt mellom arrangementene og bestemte oss derfor for å gjøre noe med nettopp dette. Så da høststormene tutet rundt trønderske husvegger, og julesnøen lavet ned inviterte vi liksågodt til minicon på Kultursenteret ISAK!

I Oktober gikk Toruween av stabelen, et Halloween-basert arrangement som vi hadde ønsket oss lenge. I dagene fram mot Halloween jobbet dedikerte crewmedlemmer hardt i kjelleren hos ISAK, med dekorasjoner, lydinstallasjoner og ikke minst konstruering og maling av vegger. Den ellers så koselige Klubben i første etasje ble forvandlet til et skrekkelig spøkelseshus, hvor den eneste kilden til lys var en og annen glowstick.

Toruween var i utgangspunktet ment til å være et relativt lite arrangement, men entusiasmen var stort, og ganske snart hadde facebook-eventen vår hele 300 påmeldte!
Vi frydet oss over engasjementet, og håpet at arrangementet sto til forventningene.
Heldigvis så alle ut til å kose seg, selv om det ble lagt opp mer til grøss og gru enn til kos denne Okotberkvelden.

Programstart var klokka seks, mens dørene åpnet en time tidligere, og ganske snart var huset fullt av folk både med og uten kostymer.
Mens vi i Amfisalen kunne by på Skrekkquiz og Kostymekonkurranse, holdt Trondheimsbandene Venner og Hemlock Trio konserter i Coffee Annan.
I underetasjen gikk spøkelseshuset for fullt, og folk sto i kø i lange tider for å komme inn både en og to ganger!

Vinnerne av kveldens konkurranser ble kåret under avslutningsshowet.  Etter at vinnerne hadde mottatt sine gjeve premier,  hadde kveldens konferansierer en liten overraskelse på lur til dem som var samlet i salen: Vi klarte rett og slett ikke å holde oss lengre, og avslørte dermed tema for Torucon 2015! Jubelen bruste i salen da selveste Kaptein Sabeltann (med flere) dukket opp i promovideoen for Torucon 2015: Outlaws: Pirates and Bandits.

Siste post på programmet var filmvisning, med film for de tøffeste i kinosalen, og animasjonsfilmen Paranorman for resten i Amfisalen.

 

Moroa sluttet imidlertid ikke der!
Femte Juledag inntok Torucon nok en gang ISAK, denne gangen med bittelille ToruJôl.
I motsetning til Toruween, sto kosen i sentrum denne kvelden; ISAK var julepyntet med lys og julekuler på vegger og tak, juletre i foajeen og lav julemusikk og Guardians of the Galaxy-soundtracket i skjønn forening i kafeen. På bordene var det stilt fram pepperkaker, mens Coffee Annan serverte nachos og kaker som en kontrast til julematen.
Grunnet lite crew i julesesongen både fra vår og ISAKs side, var billettene begrenset til kun 100 stk, noe som gjorde ToruJôl til et veldig intimt og koselig arrangement, konsentrert henholdsvis i kafeen, samt i mingleområdet utenfor.

Av programposter ble det avholdt en uhøytidelig walk-on cosplaykonkurranse, hvor ni deltakere i flotte kostymer fikk vist seg fram på scenen.
Den velfortjente vinneren ble Ronja Slettås med sin selvskapte Jackalope-karakter.

Vi hadde også Julequiz, med Aslak som quizmaster, akkompagnert av Jeopardy-melodien på repeat gjennom hele quizen, som fort fikk kallenavnet ‘Quizmas’, og inneholdt ymse spørsmål om ulike juleskikker rundt om i verden. Etterpå fikk lagene lov til å rette hverandres svar, mens fasiten ble gjennomgått fra scenen.

Et heldig bursdagsbarn fikk også komme opp på scenen og bli hedret litt ekstra med bursdagssang og jubel, brask og bram.
Etter premieutdelingen takket vi for oss, og folk  begynte å ta kvelden, mens mange valgte å bli værende helt fram til kafeen ble stengt klokken 23.

Vi i Torucon ønsker å takke alle som tok turen innom begge arrangementene, og håper på å se dere alle igjen i 2015! Vi synes det er flott at også disse mindre arrangementene blir så populære og godt tatt imot, og håper vi kan fortsette å arrangere flere småtreff utenom selve hovedarrangementet.


Artikkelen ble originalt publisert i desember 2014.

Legg igjen en kommentar