On the left a drawing made in traditional media and the right side shows a drawing made digitally

Digital v.s Tradisjonell - tegnepanel

Helene Kaldheim og Katrine Pagiwan Helland, også kjent som Heil Peach og Katrinu Chan er klare for å holde tegnepanel på Torucon!

Katrine er tradisjonell kunstner og  Helen er digital illustratør. Vi ønsker å lære bort de ulike kvalitetene og hvordan man kan mestre de ulike tegneteknikkene. Vårt mål er at folk skal klare å finne ut hvilken teknikk som passer best for dem selv og gi en guide til hvor man skal begynne og hva man trenger.
Vi er utdannet innenfor vårt felt oghar jobbet med dette lenge, både før og etter utdanning.

 

Tid: Søndag 12:30
Sted:
Cosmos C

 

Om foredragsholderne:

Vi begynte å tegne i det vi fikk holde i en blyant. Så etterhvert når tegneserie, spill og Deviantart ble oppdaget så ble det bare mer tegning og hobby ble til en lidenskap.
Vi jobber i hvert vårt felt. Katrine er mester på tradisjonell tegning og Helene jobber meste i digital tegning. Om vi skal snakke om hva type tegner vi er så er Katrine kunstneren og Helene er tegneserieskaperen.
Det er en skaperglede som driver oss begge. Helene bygger en hel verden med sin tegneserie, og Katrine skaper øyefangende og dekorerende kunstverk som man må sitte å se på en stund for å få med alle detaljene.
Helene er utdannet illustratør og har jobbet som tegneserielærer. Hun jobber nå som selvpublisert tegneserieskaper og fikk nylig 3.plass i Egmont sin visuell historiefortelling-konkurranse.
Katrine er utdannet kunstner og jobber nå som illustratør som tar illustrasjonsoppdrag fra private og offentlige personer/bedrifter.
Sammen driver vi undervisning, paneler og artstand sammen påulike skoler og messer.

Følg dem i sosiale medier!

Katrine på IG: @Katrinuchan
Helene på IG: @Heliheart
Helene på Youtube: Heli Peach

 


Tekst/Bilder: Helen Kaldheim og Katrine Pagiwan Helland, teksten er  bearbeidet for nettside av Torucon.