Logo som består av en ambolt omkranset av et skjold og to sverd, med påskriften 'The Great Torucon Prop Off'

The Great Torucon Prop-Off!

Har du laget en utrolig fancy props til et kostyme? Har du noen gang startet med et kostyme uten å bli helt ferdig med alt av det? Eller har du kanskje en kjempekul armour-del som du gjerne vil vise frem? Da har vi noe på programmet som passer perfekt for deg!

 

Dette er en utstilling av props, rekvisitter, hjelmer, kostymedeler, replika-våpen og lignende! Og vi vil gjerne at nettopp DU skal stille ut en av dine kreasjoner! Dette er en fantastisk sjanse til å vise frem håndverket ditt! Det kan til og med være en premie eller to som venter på å bli utdelt til noen kreative sjeler.

 

Om konkurransen:

For å delta i denne konkurransen så må du selv ha laget en props, armour-del (f.eks. en hjelm, en gauntlet, shoulder guard, eller lignende), replika-våpen, eller lignende. Du må ta den med til Torucon, og være villig til å stille den ut hele søndag den 9. august. Du trenger ikke selv å passe på hele dagen, det vil være frivillige til stede som passer på utstillingen.

 

Vi har et eget rom som vil bli brukt til utstillingsrom, og kan fikse bord som du kan legge det du stiller ut på. Hvis du vil ha et fancy stativ å sette det opp med, så må du fikse stativ selv. Vi anbefaler sterkt å ha et stativ, eller tenke på hvordan du ønsker å presentere din prop, da dette gjør mye for utstillingen. Vi ønsker at du skriver en kort informasjonstekst om det du har laget, som vi kommer til å printe ut og stille ut ved siden av din props/rekvisitt/armour-del/etc.

 

Vi kommer til å ha dommere som går rundt og ser på utstilling mellom kl. 10.00 og kl 12.00. I dette tidsrommet du som utstiller være tilstede for å svare på eventuelle spørsmål dommerne har, og eventuelt vise frem kule funksjoner som din props/rekvisitt/armour-del/etc. har.

 

Resten av dagen (fra 12.00 til 18.00) vil det være mulig for alle Torucons besøkende å ta turen innom utstillingen for å beundre alle disse kule, fantastisk skaperverkene!

 

På Torucon så liker vi at folk får premier, og vi liker at både nybegynnere og mer erfarne folk skal få en sjanse på å vinne. Så vi har to kategorier i The Great Torucon Prop-Off, nemlig “NOVICE” for deg som ikke har så mye erfaring med Prop-laging, og “VETERAN” for deg som har drevet med dette over lengre tid!

 

Premier:

Veteran champion: 1500 kr.

Novice champion: 1500 kr
I tillegg til 1. premie i hver kategori har vi noen ekstra premier til noen som fortjener litt ekstra oppmerksomhet for godt håndverk og kreative løsninger!

 

Praktisk informasjon om konkurransen:

 • Påmelding åpner her på nettsiden den 1. mars, og stenger 26. juli kl. 23.59.
 • Det du stiller ut må være selvlaget. Dere kan være flere personer som samarbeider om en props/rekvisitt/armour-del/etc., men vær klar over at dere selv da må fordele en eventuelt premie mellom dere.
 • Det er kun tillatt med såkalt “harde props”, altså ikke klesplagg. Er du usikker på om det du ønsker å stille ut kvalifiserer? Send oss en mail!
 • Etter forespørsel fra flere som ønsker å delta, så har vi bestemt at det er lov å delta med props med originalt design, i tillegg til props som er basert på design fra diverse media.
 • Du må ikke være tilstede for å passe på hele dagen, da vi har egne frivillige som kommer til å passe på utstillingen.
 • Du MÅ være tilstede fra kl. 10.00 og frem til dommerne har pratet med deg, slik at dommerne kan stille deg eventuelle spørsmål.
 • Utstillingen vil finne sted søndag den 9. august.
 • Som utstiller må du selv møte opp med utstillingsobjektet på morgenen søndag 9. august mellom kl. 09.45-10.00, slik at det kan stilles opp før dommerne kommer. Dommerne vil snakke med utstillerne i tidsrommet 10.00-12.00, og deretter vil utstillingen være åpen for publikum frem til klokka 18.00.
 • Som utstiller er det ditt eget ansvar at du henter utstillingsobjektet og får det med deg hjem igjen. Utstillingsobjektet må hentes mellom kl 18.00-18.30. Etter kl. 18.30 vil alle utstillingsobjekter som ikke har blitt hentet bli flyttet ut til informasjonsdisken, og kan hentes der.
  Dersom du må dra på et tidligere tidspunkt så er det fullt mulig å hente utstillingsobjektet tidligere, bare si ifra om dette når du melder deg på.
 • Dersom du ønsker å bruke rekvisitten du har stilt ut i en annen konkurranse f.eks Kostymekonkurransen eller Couple Cosplay, er dette fullt mulig (så lenge det ikke er under dømming). Si fra til crew i utstillingsrommet, så kvitterer de ut prop’en din under konkurransen.