To Pokèmon-trenere poserer med hver sin pokèball og store smil. I bakgrunnen er det et kart.

Pokèmon 3DS-turnering

Vi inviterer alle store og små aspirerende Pokémon-mestere til å delta på vår egen Pokémon 3DS-turnering, hvor det i år vil bli spilt med Pokémon Ultra Sun & Ultra Moon.

Turneringen er å regne som en offisiell turnering, men med en avslappet holdning til enkelte krav for å gjøre det mulig for alle å delta. Dette innebærer at du som deltaker ikke blir påkrevd å lage en liste over hvilke Pokémon du skal ha i teamet, men dersom du kjenner til hvordan du fyller ut en slik liste settes det stor pris på om du tar deg tiden. Bruk i så fall følgende liste (krever PDF-leser).

Alle deltakerne må derimot ha en Player ID. De som allerede har Player ID oppfordres på det sterkeste å ha denne klar i forkant av turneringen, og dersom du ikke har vil du få en ved oppmøte til turneringen (Player ID er gratis).

Påmelding holdes åpen frem til en halvtime før turneringen starter. Dette betyr at vi tar imot alle påmeldinger frem til 11:30, etter dette vil det ikke tas imot flere påmeldelser med mindre det gagner turneringen i form av et jevnere antall eller mangel på deltakere. Seneste oppmøtetid for turneringen er 12:15, og alle forberedelser skal være unnagjort i god tid før 12:30.

 

Følgende regler er gjeldende for turneringen:

- Det spilles eksklusivt med Pokémon Ultra Sun & Ultra Moon. Det er tillatt å spille med nedlastede versjoner av spillene.

- Turneringen vil bli spilt med dobbel eliminasjon, hvilket betyr at du får spille minst to ganger. Dette åpner for at du vil få en mulighet til å spille videre selv om du skulle være uheldig i den første kampen, og til og med kunne vinne hele turneringen. Alle kampene spilles best av 1 fram til de siste avgjørende kampene, hvor det vil bli spilt best av 3.

- Kampene vil foregå i formatet Double Battle. Tidsbegrensningen vil bli utdypet under turneringen.

- Du må ha minimum 4 Pokémon i teamet for å delta, og teamet skal i forkant av turneringen legges i Battle Box. Det er ikke tillatt å gjøre endringer i temaet etter at turneringen har begynt.

- Du kan benytte alle unntatt følgende Pokémon: Mewtwo, Mew, Lugia, Ho-oh, Celebi, Kyogre, Groudon, Rayquaza, Jirachi, Deoxys, Dialga, Palkia, Giratina, Phione, Manaphy, Darkrai, Shaymin, Arceus, Victini, Reshiram, Zekrom, Kyurem, Keldeo, Meloetta, Genesect, Xerneas, Yveltal, Zygarde, Diancie, Hoopa, Volcanion, Cosmog, Cosmoem, Solgaleo, Lunala, Necrozma, Magearna, Marshadow, Zeraora og Ash-Greninja.

- Alle Pokémon i teamet må være fanget eller klekket i enten Pokémon Sun & Moon eller Pokémon Ultra Sun & Ultra Moon. Dette indikeres med et svart kløver-liknende ikon under figuren når du går inn på hver enkelt Pokémon.

- Alle Pokémon i teamet må være unike, hvilket betyr at 2 Pokémon ikke kan ha samme nummer i National Pokédex.

- Av de Pokémon som har en regional variant er det tillatt å benytte begge former.

- Pokémon i teamet kan holde items, men ingen i teamet kan holde identiske items.

- Det er tillatt å benytte Z-Moves.

- Det er tillatt med kallenavn, men du kan ikke ha samme kallenavn på to eller flere Pokémon. Kallenavnet kan ikke være likt en annen Pokémons navn eller inneholde ord som virke støtende.

 

Til slutt kommer et par småting som kan anses som selvsagt for mange, men som det uansett er greit å påminne alle om:

- Du er selv ansvarlig for at spillet er oppdatert til siste versjon i forkant av turneringen. Vi kan ikke garantere for at det vil bli mulig å gjøre dette via hotellets nettverk.

- Du er selv ansvarlig for at det er strøm på 3DS-en under hele turneringen. Det vil være mulighet for å lade 3DS-en både før og under turneringen i rommet hvor den holdes, men vi vil helst unngå at en deltaker blir avhengig av en lader for å få fullført turneringen.

 

Vi setter som alltid det at alle skal ha det morsomt i første rekke, men det må også svares på spørsmålet om premier:

Førsteplass vil som foregående år motta et sett med Pokémon League-badges for å markere seieren under Torucons 3DS-turnering, og i år er det tur for badgene fra den fjerde regionen, Sinnoh. Førsteplass vil også per tradisjon gis det første valget av tre søte kosebamser, hvor utvalget så langt har vært de aktuelle starterne fra generasjonen til det spillet som benyttes i turneringen. I år settes denne tradisjonen vekk midlertidig grunnet repetisjon av syvende generasjon, og det vil i år bli gitt et valg mellom Psyduck, Vulpix og Snorlax. Noen som kan gjette seg til hvem disse tilhører?

 

Vi gleder oss til å se dere alle under turneringen, og måtte lykken være med dere på veien til å bli den beste!

Tid: Lørdag, 12:00
Sted:
Space 1