Artikler

Ofte Stilte Spørsmål i forbindelse med utsettelsen av Torucon 2020: Celebration

Her finner du svar på noen av de vanligste spørsmålene vi får om utsettelsen av Torucon 2020: Celebration, pga. utbruddet av Covid-19. Finner du ikke det du lurer på kan du kontakte oss via nettsiden, eller på facebook.

Hvordan påvirkes Torucon av Covid-19 (Corona-viruset)?

Pga smittefare og basert på grundig risikovurdering utsettes Torucon: Celebration til 2021.

Se egen uttalelse her.

Hvorfor velger dere å avlyse så tidlig på året?

Selv om det er lenge til august er det stor usikkerhet i tiden framover b.l.a med tanke på smittefare og økonomi. Dersom vi måtte avlyst senere f.eks ved pålegg fra helsemyndigheter dersom situasjonen ikke var bedret, ville det få store økonomiske konsekvenser for både Torucon og våre besøkende. Vi ønsker bl.a. Ikke at dere skal sitte med urefunderbare reiseutgifter.
Slik situasjonen er nå kan vi heller ikke invitere f.eks utenlandske gjester, da vi ikke vet om de slipper inn i landet.

 

Les mer detaljert om hvorfor vi har valgt å avlyse her.

 

Hvis pandemien gir seg innen august, kan dere arrangere likevel?

Dessverre. Vi har meldt fra til hotellet om at vi sier fra oss årets dato og flytter arrangementet til neste år. Det ville også blitt for kort tid til å gjennomføre planlegging av Torucon dersom situasjonen plutselig endrer seg.

 

Hvorfor sa dere først at dere ikke trodde Torucon ville påvirkes, for så å avlyse?

Vi håpet i det lengste at Torucon ikke ville påvirkes i og med at vi kun var i februar/mars, og august var langt unna. Situasjonen har derimot vist seg å endre seg kraftig fra dag til dag og i enkelte tilfeller med bare timers mellomrom, noe som gjør det vanskelig å uttale seg sikkert i så måte.
Videre viser FHIs risikovurdering en kurve hvor viruset spås å ha nådd full spredning til sommeren, noe som i såfall ville ført til en senere avlysning. Vi i arrangørgruppa foretok vår egen risikovurdering, og tok avgjørelsen basert på disse faktorene.

 

Hvorfor utsetter dere ikke til senere på året? 

Per nå er det svært mange arrangementer, også andre conventions som er utsatt til høsten, i tillegg til arrangement som allerede er planlagt i dette tidsrommet. Torucon vil unngå å legges for tett opptil andre arrangementer om dette kan unngås.
Samtidig handler dette også om tid og ressurser for oss arrangører. Vi har jobber og studier i tillegg til Torucon, og for de fleste er det rett og slett ikke mulig å arrangere con etter august.

 

Refunderes billetter? 

Ja. Både billetter og billettavgiften refunderes i sin helhet. Dette kan ta litt tid, men vi satser på å få refundert alle billetter innen onsdag 25. mars.

 

Mister jeg artstand-plassen min? 

Dessverre. Alle billetter refunderes, også art stands.

 

Må jeg melde meg på i konkurranser på nytt?

Ja. Dersom du var påmeldt i en konkurranse til Torucon 2020 vil du måtte registrere deg på nytt til neste år.

 

Jeg har bestilt hotell og reise, hva gjør jeg?

Dersom du har bestilt rom på Clarion Hotel & Congress må du forholde deg til hotellets bestemmelser for kansellering. Disse kan du lese om her.

Vi kan dessverre ikke hjelpe når det kommer til evt. bestilte og betalte reiser. Her må du henvende deg til selskapet du reiser med.

 

Hva skjer med NCC?

Vi vet enda ikke hva situasjonen blir for Närcon og NCC, og vil derfor komme med mer informasjon angående dette når vi vet mer.

 

Hvilken dato flyttes arrangementet til?

Vi har forespurt hotellet om dato for neste år, og vil komme med mer informasjon når vi får bekreftet denne.

 

Når legges de nye billettene ut?

Forutsatt at situasjonen er normalisert igjen vil billetter antakelig legges ut i februar 2021.

 

Betyr dette at det ikke blir noe jubileum? 

Jubileum blir det! Og nå som vi har enda mer tid på å forberede oss skal dere se at Torucon 2021: Celebration blir en helt utrolig flott feiring verdt å vente på!

 

Hva skjer med oss som har meldt oss som frivillige? 

Alle som har meldt seg som frivillige til Torucon 2020 får tilsendt en egen e-post med informasjon fra HR-ansvarlig.

 

Påvirkes Toruween og Torujòl? 

Dette er det litt tidlig å si enda. Vi vil se an situasjonen, og dersom det regnes som forsvarlig vil disse trolig holdes som normalt. Vi tar dog forbehold for at situasjonen kan vedvare, eller at den vil vare såpass lenge at vi ikke har mulighet til å f.eks arrangere planleggingsmøter o.l, slik at også disse faller bort. Men vi vil komme tilbake med mer info!