Artikler

Hva er egentlig Torucon?

Hva er egentlig Torucon?

Torucon er det vi liker å kalle en årlig festival for folk med fantastiske fritidssysler! Dette begrepet omhandler forherligelse av all nerdekultur, som f.eks Sci-Fi, Fantasy, Spill, Cosplay, Manga/Anime, TV-serier, filmer og ikke minst kreativ utfoldelse på høyt nivå! Torucon ønsker å være et tilbud til særlig ungdom med interesser og hobbyer som faller litt utenfor det som regnes som tradisjonelle fritidsaktiviteter av typen korps eller sport, men besøksalderen varierer fra barnevognsalder til bestemødre som årlig strømmer til og fryder seg sammen med oss!

Torucon er en av flere messer, populært kalt ‘cons’ eller ‘conventions’ i Norge, med fokus på denne typen interesser og kultur. I likhet med andre cons har vi et visst hovedfokus på cosplay – et uttrykk som stammer fra “costume play”, og er et fenomen som går ut på å kle seg opp som en fiksjonell karakter fra f.eks. en serie eller et spill, og være mest mulig “in character” dvs. oppføre seg som den karakteren. Derfor er også cosplaykonkurransen en av våre største programposter: Her konkurreres det i beste utførte kostyme, mest gjennomførte sceneshow, og likhet med karakterens person og væremåte. Vinneren kvalifiseres til å delta i Nordic Cosplay Championship, i Linköping i Sverige neste år, og vil sammen med resten av Team Norway forsvare Norges ære i den prestisjetunge konkurransen som de siste årene har blitt vist på direktesendt tv.

Men Torucon handler om mer enn bare cosplay! Vi har i stor grad innslag fra alle typer fiksjon, fra Japansk manga til Dungeons and Dragons, og økende fokus på dataspill; komplett med egen arkade, rollespill og også tradisjonelt (og utradisjonelt) brett- og kortspill! Vi har også en uformell kostymekonkurranse, hvor man kan vise fram sin helt særegne stil, dette være seg egenkomponerte antrekk, lolita-stil, orginale karakterer eller fursuits. Også her er det gjeve premier å høste for sin kreativitet og motesans!
Under Åpen Scene kan deltakere utfolde seg i alt fra sketsjer og dans til imitasjoner og trylleshow.

Fra vi starter med åpningsshow på lørdag, til avslutningsshowet på søndag, kan vi tilby et fullspekket program, proppfullt av underholdning, konkurranser, foredrag og aktiviteter man kan delta på helga gjennom.

Alt i alt er Torucon en arena hvor unge kan møte likesinnede, gjøre ting de liker, samtidig som de får muligheten til å prøve noe som kanskje er helt nytt! Torucon er kreativt og inkluderende, og vi ønsker dere alle velkommen!

NB. Torucon er rusfritt.

Torucons Historie

Torucon er et frivillig arrangement, drevet av unge ildsjeler som brenner for nerdekultur, og ble grunnlagt som en reaksjon på spørsmålet “Hvorfor har ikke Trondheim eget con?”. Dette var noe mange hadde lurt på, og resultatet var at ungdommene gikk sammen for å tilføye Norges tredje største by et kulturarrangement utenom det vanlige.

Torucon ble avholdt første gang 17. September 2011, på Kultursenteret ISAK. Den gang dro vi nesten 400 besøkende, og det var tydelig at dette var noe folk hadde savnet i Trondheim! Påfølgende år hadde antall besøkende nesten fordoblet seg, og da vi sprengte kapasiteten hos ISAK, måtte vi snart se oss om etter nye lokaler.

I årene etterpå, har Torucon ekspandert, og vokst seg større i kapasitet så vel som i program: I 2013 utvidet vi til to dager, og kunne dermed ønske velkommen til stadig flere besøkende fra andre landsdeler.
I 2014 var antallet besøkende steget til 1200, og Torucon var blitt det nest største arrangementet av sitt slag i Norge.
Fra 2014 har vi også utvidet med flere mindre arrangementer i tillegg til hovedarrangementet; på 17.mai kan vi ses i Folketoget som snor seg gjennom midtbyen, siden 2016 er vi også fast inventar i PRIDE-paraden. Vi arrangerte Toruween, et eget Halloween-arrangement for første gang i Oktober 2014, og inviterte også til julekos på ISAK 5.juledag samme år.
I 2015 feiret Torucon hele 5 år, med vårt største og beste arrangement noen sinne, på Clarion Hotel & Congress.

Vi gleder oss til nok et fantastisk arrangement på Clarion i år, og lover å bli enda bedre på å gi alle våre besøkende den beste opplevelsen de kan få. Vel møtt til oss 11.-12. August!  

 

Legg igjen en kommentar