Artikler

Hipp Hipp Hufsa! – Torucon i Borgertoget 2019

Gruppebilde av 70+ cosplayere og Torucons fane på 17.mai 2019

Ingen feirer Grunnloven som trønderne! Trondheim har trolig det lengste, og desidert kuleste borgertoget av alle i vårt ganske land.  Hundrevis av foreninger, organisasjoner og korps viser seg fra sin beste side når de fyller gatene med alt fra hornmusikk til salsa, kinesiske drager, fekting, cheerleading og gammeldans – men også Storm Troopers, Fursuits og cosplay!

For 5. året på rad inviterte Torucons jarler byens nerdekultur-entusiaster til å møte opp sammen med oss i Bispegata, for å gå bak Torucons fane i toget. Året før hadde vi den store æren av å gå først i toget sammen med Trondheim Kino som feiret 100 år, men selv om vi var tilbake på vår gamle plass, manglet det ikke på glede og entusiasme!

Rainbow Quartz 2.0 og Gary Oak leder an, med Jarl Jo Willy som trofast fanebærer.

Rundt 70 personer dukket opp for å gå sammen med oss i år, ikledt alt fra bunad og dress til fursuits og fantastiske kostymer.

Årets Borgertog var så langt at det tok drøye 40 minutter fra toget startet til vår delegasjon fikk begynne å bevege på oss, men det skortet ikke på god stemning; Trondheim viste seg fra sin beste side med strålende sol og 18 varmegrader. Før avgang kunne man høre latter og komplimenter flyte mellom de oppmøtte, samt tonene fra nostalgisk tv- og spillmusikk iblandet heftig Kpop fra Torucons egen lille høyttaler.
Langsmed togets rute sto folk oppstilt i sin fineste skrud, som lot seg glede, forundre og sjarmere  idet Torucons fane gled forbi.

Glade cosplayere i toget!

Undertegnede må bare påpeke at noe av det mest fantastiske med å gå i Borgertoget er hvordan Torucon har blitt et kjent og kjært syn for mange i byen. Å gå forbi mennesker som utbryter “Åh se der kommer Torucon, de som driver med kostyme og sånn!” er utrolig gøy, og en flott måte å promotere all den fantastiske kulturen vi representerer og elsker!

I år var dog responsen av det litt mer spesielle slaget. Ruvende bak Torucons føniks-prydede fane, i sin 2-ish meter høye prakt, hadde vi nemlig med oss selveste Hufsa fra Mummidalen. Dèt gikk ikke upåaktet hen hos hverken deltakere eller publikum.
Mange har et noe anstrengt forhold til den ensomme, kalde kjempen fra Mimmidalens skoger, men de aller fleste reagerte med en slags skrekkblandet fryd og store smil da hun skred frem gjennom gatene.
Iblandet de tradisjonelle ropene av typen “Hurra!” og “Gratulerer med dagen!” hørtes nå både gisp og skrik, eller den noe originale utbrytelsen “Hipp Hipp HU-FSA?!”

Nærbilde av Hufsa i borgertoget
Hufsa ruvet over alle i Borgertoget

Akkompagnert av disse ropene, samt Togsjef Timos egenkomponerte heiarop og oppfordringer om å smile stort og spise mest mulig is, buktet Borgertoget seg gjennom Munkegata, Kjøpmannsgata og Nordre gate (ogsåvidere), opp igjen til Vår Frues strete, og opp mot NKIM, hvor det ble oppbrudd og vi tradisjon tro toget videre til Nidarosdomen, for gruppebilder i sola. Dessverre hadde ingen av våre to fotografer tid til å ta individuelle portrettbilder i år, men begge tok flittig bilder i selve toget, som dukker opp på Facebook-siden vår innen kort tid.

 

Cosplayere foran Nidarosdomen
Blant de oppmøtte fant man bl.a. en flott Hero Academia-gruppe som hadde kombinert bunad og kostymer!

 

Sjekk også ut Instagrammen vår for flere bilder og video fra toget!

Har du bilder fra dagen? Tag oss gjerne, og bruk hashtaggen #Torucon2019 så vi får sett!

 

 

HURRA! 70+ varme og glade fininger poserer etter endt Borgertog.

 

 

 

 

 


Foto: Timo Jawansky & Eirin Ellingsen

Tekst: Caroline Olsen