Torucon 2017: Sword & Sorcery

Vi ønsker velkommen til Torucon 2017: Sword & Sorcery, 12.-13. august!

Årets Torucon holdes på Clarion Hotel & Congress Trondheim, og årets tema er Sword & Sorcery!

Nettsidene våre oppdateres fortløpende med informasjon om årets konkurranser, aktiviteter, paneler og gjester. Du kan også følge oss på Facebook for å få nyheter straks de annonseres.

Vi ønsker store og små kostymeentusiaster, nerder og kreative sjeler hjertelig velkommen til årets største happening!

 • Dommer: Sara fra Sara & While’s Costumes!

  Da en av våre dommere i The Great Torucon Prop-Off ble nødt til å avlyse pga. uforutsette hendelser, ble vi såklart veldig triste, men heldigvis steppet fantastiske Sara, fra Sara & While's Costumes inn i siste liten for å dømme sammen med Obsessive Creative Disorder!

  Sara utgjør 50% av cosplay-duoen Sara & While, og startet med cosplay i 2012/13.
  På grunn av hennes fokus på detaljer og screen accuracy er det ingen av hennes prosjekter som er klare på under ett år.
  Som regel jobber hun på minst 3 prosjekter samtidig - helst bør de bestå av opptil flere ulike materialer, og gi henne ny kunnskap om nye måter å lage ting på.
  Sara sier hun ikke har noe favoritt-materiale å jobbe med, men erfaring med både stoff, lær, worbla og både skjell- og ringbrynje.
  Cosplaygarderoben hennes inklderer Rocket Racoon, USO girl med sin Captain America (While), Eleanor Guthrie fra Black Sails og Fionna fra Adventure time!

  Vi gleder oss masse til å ha Sara på besøk hos oss!

 • Spillutviklere på Torucon!

  Torucons Arkade har de siste årene hatt besøk av norske spillutviklere som viser fram det de jobber med, og årets con er intet unntak. Stikk innom Arkaden i Space for å se på, snakke om og, ikke minst, teste norske spill!

  Flere av utviklerne vil du også kunne se i panelet “Spillutvikling fra A til Å - Showcase og AMA” som foregår i Cosmos C, lørdag kl 14:00.

  I år får vi besøk av Spillmakerlauget, som kan fortelle om bl.a. norsk spillindustri og gamejams.
  I tillegg kommer disse spillutviklerne:
  - Age of Space, Lindås IT
  - Ludicum Studio
  - Gribb Games
  - Earthling Dev Team

 • Torucon Gameshow!

  Norge er så klart best i verden. På alt. Ikke sant? Det har vi tenkt å finne ut av under årets Torucon. Og den beste måten å finne ut av dette er så klart å få 3 norske cosplayere til å konkurrere mot 3 utenlandske cosplayere. I en konkurranse med så dumme, rare og morsomme oppgaver som overhodet mulig! I alle fall blir det morsomt for oss som kan se på!

  Deltakerne vil måtte vise kunnskap, kreativitet, innovasjon, og ikke minst: En vilje til å kjempe til siste mann (eller kvinne, eller person av annet kjønn, Torucon er åpent for alle) for å kunne hale seieren i land. Hvem vil bringe heder og ære til hjemlandet sitt? Hvem kommer til å måtte leve i skam frem til neste år? Blir det Team Norway eller Team International? Kom til hovedscenen lørdag kl. 16.00 for å bevitne denne episke striden!

   

  Men først, la oss introdusere årets deltakere:

   

  Team Norway

  Vi møter Team Norway i en hytte på fjellet. Eller ved fjorden, hva enn du synes høres mest norsk ut. Omgitt av kvikklunsj, ski, lusekofter og oljepenger sitter de der. Christina Erring, Elisabeth Erring og Eirik Lie Reiersen. Norges eneste håp for å komme gjennom denne prøvelsen med æren i behold. De vet alle sammen at det er typisk norsk å være god. Og det har de tenkt å fortsette med.
  “Hva ønsker dere å si til Team International?” spør vi. “Gjerne på engelsk da, sånn at vi er sikker på at de skjønner det.” føyer vi til, før de rekker å si noe.
  Søstrene Erring ser på hverandre i et kort øyeblikk. Det er nesten som om de kommuniserer uten å måtte si noe. Vi ser på i fascinasjon. Christina snur seg så mot oss, og ser oss rett inn i øynene. “Hils dem og si,” starter hun, “You might have skills and talent, but we have TWO Errings.”
  Elisabeth stiller seg ved siden av søsteren, og nikker samtykkende.
  Vi kjenner at vi har litt gåsehud. Tanken på å konkurrere mot begge søstrene på en gang… Den er skremmende.
  Eirik reiser seg også, med cocktailglasset i hånda. Han smiler mot oss, sjarmerende, men den type sjarmerende som etterlater seg en dolk i ryggen på deg. “Hils dem at,” sier han, “I want to wish you good luck. Because that’s the only way you have a chance to win.” Det går kaldt nedover ryggen vår. I det vi snur oss for å sette kursen mot Team International hører vi bak oss: “Two danes and a swede went into a bar to drown their sorrows after losing a Game Show, but they couldn’t afford the drinks…” Resten av setningen drukner i ekte, norsk latter. Oljepengene daler sakte ned mens vi beveger oss mot det store utland.

   

  Team International

  Første stopp på reisen for å hilse på Team International er i Sverige. Vi er omgitt av midtsommerstenger og köttbullar på alle kanter, mens ABBA spilles på alle radiokanaler. Det er her vi skal møte Peter Sörensen. Årets svenske deltaker for Team International. Peter møter oss hjemme hos seg. Et vakkert sted, om enn litt… underlig. Vi er ikke helt sikre på om det dempede skrik vi hører i det fjerne, eller om det er enda mer ABBA. Lukten av kjemikalier og knitringen av elektrisitet er det ikke mulig å ta feil av. “Så, eeh.. Har du fått tenkt noe på en hilsen til Team Norway?” spør vi. Peter snur seg mot oss, smiler avvæpnende. “Jaa, det har jag.” svarer han, og vi slapper av litt mer. “With the power of science at my call, no one is safe.” sier han og smilet endrer seg til noe annet. Vi rygger sakte bakover mot døren.

   

  Etter dette setter vi kursen mot Danmark for å hilse på våre siste to deltakere for Team International. Danmark er kjent for å være flatt. Det er enda flatere enn flatt. Røde pølser og halvlitere med øl dukker opp over alt. Vi sliter litt med å finne frem, da danskene ikke snakker noe forståelig språk og vi må gjette oss til hva det er de prøver å fortelle oss. Men etter en stund finner vi dem. Enda et søskenpar. Baldrian Kjær-Thomsen og Fabian Kjær-Thomsen.
  De tar vel imot oss, tror vi i alle fall. Det er som sagt ikke mulig å forstå hva de sier. Så vi slår over på engelsk. “Have you thought out a greeting for Team Norway?” spør vi.
  Baldrian ser på oss, smiler skjevt og sier: “Hello trolls from the far, far north. The southern isles sends their regards.” Vi svelger og tenker på hva som skjedde sist vi hørte at noen “sends their regards”. Fabian snur seg mot oss. Smilet forsvinner fra øynene hans når han sier: “WE SHALL FEAST ON THE BLOOD AND BONES OF THE FALLEN NORWEGIANS AS WE DANCE IN A FOUNTAIN OF THEIR BLOODY REMAINS!” Smilet kommer tilbake til øynene hans, og han tilføyer: “Also, we accept cake as a holy sacrifice to ease our rage of victory.”
  Vi nikker, og takker alle høyere makter for at flyet vårt tilbake går veldig snart.

   

  Tid: Lørdag kl. 16.00

  Sted: Hovedscenen, Cosmos

   

   


  Foto:  Erring-søstrene: Privat, Eirik: Torygan Photography, Peter: Privat, Baldrian: Mike Mørch, Fabian: Privat

 • Trailershow med Trondeim Kino

  Trondheim Kino er en viktig samarbeidspartner for Torucon, bl.a. lar de oss låne Tannlaus som står ute i Space. Som vanlig er de tilbake på … les mer

 • Dungeons for Dummies!

  Den siste tiden har de gode gamle rollespillene, med terninger, ark og gode venners lag fått sin renessanse rundt mangt et kjøkken og stuebord. Mye … les mer

 • Pokèmon TCG Turnering!

  Vi inviterer alle store og små aspirerende Pokémon-mestere til å delta på vår egen Pokémon TCG-turnering, hvor det i år vil bli spilt med Unlimited-formatet. … les mer

 • Pokèmon 3DS-turnering!

  Vi inviterer alle store og små aspirerende Pokémon-mestere til å delta på vår egen Pokémon 3DS-turnering, hvor det i år vil bli spilt med Pokémon … les mer

 • ToruQuest!

  Velkommen eventyrer! Er du på utkikk etter nye oppdrag? Kanskje du har litt tid å slå ihjel mellom to foredrag? Da er Den Forfyllede Føniks … les mer

 • Dommer: Sara fra Sara & While’s Costumes!

  Da en av våre dommere i The Great Torucon Prop-Off ble nødt til å avlyse pga. uforutsette hendelser, ble vi såklart veldig triste, men heldigvis … les mer

 • Spillutviklere på Torucon!

  Torucons Arkade har de siste årene hatt besøk av norske spillutviklere som viser fram det de jobber med, og årets con er intet unntak. Stikk … les mer

 • Dommer: Obsessive Creative Disorder

  Det er på tide å presentere våre fantastiske dommere i The Great Torucon Prop-Off!  år har vi hentet inn to dommere fra det store utland … les mer

 • Dommer: Young Sprout!

  Tredje og siste av våre Classic-dommere i Cosplay & Craftmanship-konkurransen er Bettina DuMond Nordal som også går under cosplay-aliaset Cosplayer:  Young Sprout! Hun beskriver seg … les mer

 • Dommer: Just Cosplay & Props

  Andre dommer ut i Classic-delen av Cosplay & Craftmanship-konkurransen er Fredrik Just, også kjent som Just Cosplay & Props. Fredrik startet med cosplay i 2016. … les mer