Torucon 2017: Sword & Sorcery

Vi ønsker velkommen til Torucon 2017: Sword & Sorcery, 12.-13. august!

Årets Torucon holdes på Clarion Hotel & Congress Trondheim, og årets tema er Sword & Sorcery!

Nettsidene våre oppdateres fortløpende med informasjon om årets konkurranser, aktiviteter, paneler og gjester. Du kan også følge oss på Facebook for å få nyheter straks de annonseres.

Vi ønsker store og små kostymeentusiaster, nerder og kreative sjeler hjertelig velkommen til årets største happening!

 • Påmeldingsskjemaene er åpnet!

  Nå er påmeldingsskjemaene ENDELIG oppe og går! VI beklager virkelig at det har tatt så lang tid, og takker for at dere har vært tålmodige med oss.
  Vi har laget et helt nytt påmeldinggsystem i år, som betyr at man må registrere en ny bruker, selv om man har en Torucon-bruker fra tidligere.
  Vi minner om at det er veldig viktig at du leser konkurransereglene NØYE før du sender inn ditt påmeldingsskjema, særlig i Cosplay & Craftmanship-konkurransen, hvor du må velge kategorien du vil delta i.

  Informasjon og påmelding til Cosplay & Craftmanship

  Informasjon og påmelding til FMV-konkurransen (Ny frist for innsending 20.Juli!)

  Informasjon og påmelding til The Great Torucon Prop-Off

  Informasjon og påmelding til Åpen Scene

  Alle konkurranser unntatt FMV-konkurransen har påmeldingsfrist 1.august, eller stenges når antall plasser fylles opp.

  På din profil kan du se eksisterende påmeldinger, og trekke deg fra konkurranser. I skrivende stund er det ikke mulig å endre skjema man alt har sendt inn. Dette betyr at om du ønsker å endre en påmelding, så må du slette den og så melde deg opp på nytt.
  Siden dette er et helt nytt system, vil det kunne forekomme bugs i skjemaene, særlig på mobile enheter. Vi ber dere om å ta kontakt med oss dersom et problem skulle oppstå med påmeldingen.

 • The Great Torucon Prop-off!

  Har du laget en utrolig fancy props til et kostyme? Har du noen gang startet med et kostyme uten å bli helt ferdig med alt av det? Eller har du kanskje en kjempekul armour-del som du gjerne vil vise frem? Da har vi noe på programmet som passer perfekt for deg!
  For første gang skal vi prøve å ha en utstilling av props, rekvisitter, hjelmer, kostymedeler, replika-våpen og lignende! Og vi vil gjerne at nettopp DU skal stille ut en av dine kreasjoner! Dette er en fantastisk sjanse til å vise frem håndverket ditt! Det kan til og med være en premie eller to som venter på å bli utdelt til noen kreative sjeler.

   

  Om konkurransen:

  For å delta i denne konkurransen så må du selv ha laget en props, armour-del (f.eks. en hjelm, en gauntlet, shoulder guard, eller lignende), replika-våpen, eller lignende. Du må ta den med til Torucon, og være villig til å stille den ut hele søndag den 13. august. Du trenger ikke selv å passe på hele dagen, det vil være frivillige tilstede som passer på utstillingen.
  Vi har et eget rom som vil bli brukt til utstillingsrom, og kan fikse bord som du kan legge det du stiller ut på. Hvis du vil ha et fancy stativ å sette det opp med, så må du fikse stativ selv. Vi ønsker at du skriver en kort informasjonstekst om det du har laget, som vi kommer til å printe ut og stille ut ved siden av din props/rekvisitt/armour-del/etc.

  Vi kommer til å ha dommere som går rundt og ser på utstilling mellom kl. 11.00 og kl 12.00. I dette tidsrommet må du som utstiller være tilstede for å svare på eventuelle spørsmål dommerne har, og eventuelt vise frem kule funksjoner som din props/rekvisitt/armour-del/etc. har.
  Resten av dagen (fra 12.00 til 18.00) vil det være mulig for alle Torucons besøkende å ta turen innom utstillingen for å beundre alle disse kule, fantastisk skaperverkene!

  1. Premie: 2000 kr. 
   I tillegg til 1. premie har vi noen ekstra premier til noen som fortjener litt ekstra oppmerksomhet for godt håndverk og kreative løsninger!

   

  Praktisk informasjon om konkurransen:

  • Det du stiller ut må være selvlaget. Dere kan være flere personer som samarbeider om en props/rekvisitt/armour-del/etc., men vær klar over at dere selv da må fordele en eventuelt premie mellom dere.   
  • Du må ikke være tilstede for å passe på hele dagen, da vi har egne frivillige som kommer til å passe på utstillingen.
  • Du MÅ være tilstede mellom kl. 11.00 og kl. 12.00, slik at dommerne kan stille deg eventuelle spørsmål.
  • Utstillingen vil finne sted søndag den 13. august.
  • Som utstiller må du selv møte opp med utstillingsobjektet mellom kl. 19.00-20.00 lørdag 12. august, eller på morgenen søndag 13. august mellom kl. 09.00-10.45.
   Dommerne vil snakke med utstillerne i tidsrommet 11.00-12.00, og deretter vil utstillingen være åpen for publikum frem til klokka 18.00.
  • Du kan melde på maks TO ting til denne konkurransen

  Som utstiller er det ditt eget ansvar at du henter utstillingsobjektet og får det med deg hjem igjen. Utstillingsobjektet må hentes mellom kl 18.00-19.00.
  Dersom du må dra på et tidligere tidspunkt så er det fullt mulig å hente utstillingsobjektet tidligere, bare si ifra om dette når du melder deg på.

   

  Tid: Søndag, 12:00-18:00
  Sted: 
  Space 2

  For å melde deg på konkurransen, vennligst fyll ut vårt påmeldingsskjema, HER.
  Påmeldingsfrist: 1.August, 23:59

  NB! Vi gjør oppmerksom på at skjemaene fortsatt kan inneholde bugs. Dersom du opplever problemer med din registrering, vennligst ta kontakt med oss.
  Du må opprette en ny Torucon.no-bruker for å registrere deg til årets konkurranser. 

 • Dommer: Ardent Cosplay!

  Møt vår første dommer i årets Cosplay & Craftmanship-konkurranse!

  Dom, eller Ardent Cosplay er en cosplayer, prop-builder og fotograf fra UK som har drevet med cosplay siden 2013. 
  I løpet av denne tiden har han være dommer i flere konkurranser, deltatt på riksdekkene TV og jobbet med selskaper som HBO, Sky TV og Square Enix.
  Han er best kjent for sine cosplay av Commander Cullen (Dragon Age), Sir Jaime Lannister (Game of Thrones) og Castiels (Supernatural) 10-fots vingespenn.
  Han har bred erfaring innen en rekke varierte teknikker som bl.a. foam, termoplastisk armour-skaping, søm, fiberglass, animatronics, metall, støping og lærarbeid.  FotoCatberry Photography

 • Dommer: Young Sprout!

  Tredje og siste av våre Classic-dommere i Cosplay & Craftmanship-konkurransen er Bettina DuMond Nordal som også går under cosplay-aliaset Cosplayer:  Young Sprout! Hun beskriver seg … les mer

 • Dommer: Just Cosplay & Props

  Andre dommer ut i Classic-delen av Cosplay & Craftmanship-konkurransen er Fredrik Just, også kjent som Just Cosplay & Props. Fredrik startet med cosplay i 2016. … les mer

 • Dommer: ChikaraCosplay

  Den første av våre tre dommere i Cosplay & Craftmanship-konkurransens Classic-kategori er Louise Hjuler Larsen, også kjent som ChikaraCosplay! ChikaraCosplay er en dansk cosplayer, som … les mer

 • Dommer: Superhero Girl Creations

  Vår tredje og siste dommer i Cosplay & Craftmanship-konkurransens Masterkategori er Melina Edvardsen, også kjent som Superherogirl Creations! Melina har drevet med cosplay i ca. … les mer

 • Dommer: Kroforce Cosplay

  Vår andre dommer i Cosplay & Craftmanship-konkurransens Master-kategori er Øyvind Krogsrud, også kjent som Kroforce Cosplay! Han presentere seg selv slik: Jeg har drevet med … les mer