Pokèmon TCG Turnering!

Posted on Posted in Konkurranser, Program

Vi inviterer alle store og små aspirerende Pokémon-mestere til å delta på vår egen Pokémon TCG-turnering, hvor det i år vil bli spilt med Unlimited-formatet.

Turneringen er å regne som en offisiell turnering, men med en noe mer avslappet holdning til noen krav for deltakerne slik at flere skal få mulighet til å delta. Dette betyr at du som deltaker ikke behøver å fylle ut en liste over hvilke kort du skal benytte, men dersom du har anledning og kjenner til hvordan listen fungerer skader det ikke å printe ut en liste og fylle ut. Bruk i så fall følgende liste (krever PDF-leser): http://support.pokemon.com/FileManagement/Download/574e833797694ca9ae0fa2376d129e36

Alle deltakerne må derimot ha en Player ID. De som allerede har dette oppfordres på det sterkeste å ha denne klar i forkant av turneringen, og de som ikke har en vil få en ved oppmøte til turneringen (dette koster ikke noe).

 

Påmelding:

Man kan melde seg på på nett på forhånd (fram til midnatt 12.august) eller på selve dagen.
Ved påmelding på dagen er påmeldingen til turneringen åpen frem til en halvtime før vi setter i gang turneringen, hvilket er satt til 12:30. Dette betyr at vi tar imot alle påmeldinger fram til 12:00, etter dette tar vi i utgangspunktet ingen flere påmeldelser med mindre det gagner turneringen i form av et jevnere antall eller mangel på deltakere. Seneste oppmøtetid for turneringen er 12:00, men møt gjerne opp før dette slik alle forberedelser kan være unnagjort i god tid før 12:30.

Du kan melde deg på turneringen nederst på denne siden.

 

Følgende regler er gjeldende for turneringen:

- Unlimited-formatet tillater deg å bruke alle kort fra alle generasjoner av Pokémon TCG, og det er ingen restriksjoner på hvilke kort som kan benyttes. Dette åpner for at du kan spille med akkurat det du ønsker, inkludert kort som Lysandre's Trump Card, et kort som ikke er tillatt i Standard- og Expanded-formatet. Vi minner dermed om at det under turnerningen skal utvises en sportslig ånd og oppfordrer til å unngå kort som kan gå på bekostning av andres opplevelse.

- Turneringen vil bli spilt med Swiss Rounds, hvilket betyr at antall runder blir bestemt av antall deltakere. Du vil få poeng avhengig av hvordan runden ender for deg, og deretter bli satt opp imot en motstander som har gjort det like bra som deg. Du skal ikke måtte spille mot samme motstander to ganger, og med mindre det er et oddetall antall deltakere vil alle spille i hver runde. Vinneren bestemmes av hvem som jevnt over spiller best, og det er ingen eliminasjon i løpet av turneringen.

- Det vil gis to minutter i forkant av hver runde for forberedelser, hvilket inkluderer stokking av decks og eventuelle mulligans. Runden vil ikke begynne før disse to minuttene har passert, hvoretter hver runde har en tidsramme på 30 minutter.

- Et deck skal bestå av 60 kort, hvorav du kun kan ha 4 av ethvert kort som ikke er et basic Energy-kort. Det er ikke tillatt å gjøre endringer etter turneringen har begynt.

- Det er ikke tillatt å benytte en proxy, et kort som er laget av spilleren for å ha samme funksjon som et tilsvarende ekte kort. Slike kort anses som falske kort og vil bli konfiskert dersom de ikke fjernes fra decket i forkant av turneringen.

- Du kan benytte et kort som er enten fransk, tysk, italiensk, portugisisk eller spansk, men det oppfordres i så fall til å ha med en utskrift av det engelske kortet for å unngå potensiell forvirring for både deg og din motspiller.

- Det skal ikke være mulig å identifisere et kort i decket, hvilket betyr at det ikke er lov med markerte kort, kort som er skrevet på (inkludert autografer), eller ulike sleeves. Ta med ekstra sleeves i tilfelle du skulle komme ut for å skade en eller flere i løpet av en runde, dette da sleeven telles som en del av kortet og en skade vil gjøre at kortet anses som identifiserbart.

- En proxy vil kunne lages for et kort som skades i løpet av turnerningen for å unngå at kortet anses som markert, men kun av oss, og kun dersom du ikke har en erstatning for dette kortet.

 

Vi setter det at alle skal ha det morsomt i første rekke, deretter kommer det som er motivasjonen for mange; premier:

Førsteplass vil i år motta en spesiell boks som er preget av Pokémon Sun & Moons kjære Lillie og Cosmog, bedre kjent som Nebbie, i japansk utgave. Denne boksen inneholder i kjent stil et antall boostere av det kommende settet, hvilket er Sun & Moon - Burning Shadows, to promo-kort basert på Lillie og Cosmog, og  både sleeves og en deckboks preget av Lillie og Cosmog. Utover dette vil de tre beste premieres med blant annet boostere fra Sun & Moon - Burning Shadows, potensielt også noen andre premier, sponset av Outland Trondheim.

 

Vi gleder oss til å se dere alle under turneringen, og vi håper dere møter opp med både et stort smil og en ihuga kamplyst!
Meld deg på turneringen HER.
Påmeldingsfrist på nett: 23:59, 12.august
(Du må lage deg en Torucon-bruker for å kunne registrere deg. Påmeldingen kan du se på profilsiden din).

Tid: Søndag, fra 12:00

Sted: Space 1