Pokèmon 3DS-turnering!

Posted on Posted in Konkurranser, Program

Vi inviterer alle store og små aspirerende Pokémon-mestere til å delta på vår egen Pokémon 3DS-turnering, hvor det i år vil bli spilt med Pokémon Sun & Moon. Turneringen er å regne som en offisiell turnering, men med en noe mer avslappet holdning til noen krav for deltakerne slik at flere skal få mulighet til å delta. Dette betyr at du som deltaker ikke behøver å fylle ut en liste over hvilke Pokémon du skal benytte, men dersom du har anledning og kjenner til hvordan listen fungerer skader det ikke å printe ut en liste og fylle ut. Bruk i så fall følgende liste (krever PDF-leser): http://support.pokemon.com/FileManagement/Download/47d0686ce6ab41919a611e8ede8f9210

Alle deltakerne må derimot ha en Player ID. De som allerede har dette oppfordres på det sterkeste å ha denne klar i forkant av turneringen, og de som ikke har en vil få ved oppmøte til turneringen (dette koster ikke noe).

Påmeldingsinfo:

Man kan melde seg på på nett på forhånd (fram til midnatt 11.august) eller på selve dagen.
Ved påmelding på dagen er påmeldingen til turneringen åpen frem til en halvtime før vi setter i gang turneringen, hvilket er satt til 12:30. Dette betyr at vi tar imot alle påmeldinger fram til 12:00, etter dette tar vi i utgangspunktet ingen flere påmeldelser med mindre det gagner turneringen i form av et jevnere antall eller mangel på deltakere. Seneste oppmøtetid for turneringen er 12:00, men møt gjerne opp før dette slik alle forberedelser kan være unnagjort i god tid før 12:30.

Påmeldingsskjema finner du nederst på denne siden.

 

Følgende regler er gjeldende for turneringen:

- Det spilles ekslusivt med Pokémon Sun & Moon. Det er tillatt å spille med nedlastede versjoner av spillene.

- Turneringen vil bli spilt med dobbel eliminasjon, hvilket betyr at du får spille minst én gang til selv om du skulle være uheldig i den første kampen. Dette åpner for at du fortsatt har en mulighet til å spille videre, og kanskje også vinne hele turnerningen. Alle kampene spilles best av 1 fram til de siste avgjørende kampene, hvor det vil bli spilt best av 3.

- Kampene vil foregå i formatet Double Battle, og i hver kamp vil du nå ha 10 minutter hvor du kan bestemme deg for hva ditt neste trekk skal være. Dette minner noe om hvordan et slag sjakk foregår, bare at begge bestemmer det neste trekket samtidig. Går tiden ut vil dette telle som et nederlag for den det gjelder, så hold et godt øye på hvor mye tid du har igjen.

- Du må ha minimum 4 Pokémon i teamet for å delta, og teamet skal i forkant av turneringen legges i Battle Box. Det er ikke tillatt å gjøre endringer i temaet etter at turneringen har begynt.

- Du kan kun benytte Pokémon som er tilgjengelig i Pokémon Sun & Moon sin regionale Pokédex, og i tillegg må alle i teamet må være enten fanget eller klekket i Pokémon Sun & Moon. Dette indikeres med et svart kløver-liknende ikon under figuren når du går inn på hver enkelt Pokémon. Pokémon du har fra de tidligere spillene vil med dette dessverre ikke være tillatt å ha i teamet.

- Alle Pokémon i teamet må være unike, som vil si at det ikke er tillatt med to Pokémon som har samme nummer i Alola-regionens Pokédex.

- Av de Pokémon som har en Alolan form er det kun tillatt å benytte den regionale varianten, ikke dens originale.

- Følgende Pokémon er ikke tillatt under turnerningen: Zygarde, Cosmog, Cosmoem, Solgaleo, Lunala, Necrozma og Magearna.

- Pokémon i teamet kan holde items, men ingen i teamet kan holde identiske items.

- Det er ikke tillatt å benytte Mega Stones, noe som medfører at Mega Evolution er automatisk utelukket. De kan derimot holde Z-Stones, som åpner for at du kan bruke Z-Moves. Merk at ingen duplikater-regelen også gjelder Z-Stones.

- Det er tillatt med kallenavn, men du kan ikke ha samme kallenavn på to eller flere Pokémon. Kallenavnet kan heller ikke være likt en annen Pokémons navn eller inneholde ord som kan virke upassende eller støtende.

 

Til slutt kommer et par småting som kan anses som selvsagt for mange, men som det uansett er greit å påminne alle om:

- Du er selv ansvarlig for at spillet er oppdatert til siste versjon i forkant av turneringen. Vi kan ikke garantere for at det vil bli mulig å gjøre dette via hotellets nettverk.

- Du er også selv ansvarlig for at det er strøm på 3DS-en under hele turneringen. Det vil være mulighet for å lade 3DS-en både før og under turneringen i rommet hvor den skal holdes, men vi ser helst at dette unngås ved at du får ladet 3DS-en i forkant. Vi vil derimot ikke straffe noen for å ha det morsomt og spille tidligere på dagen, dette er kun for å unngå at noen må sitte ved et strømuttak for å kunne delta.

 

Vi setter det at alle skal ha det morsomt i første rekke, deretter kommer det som er motivasjonen for mange; premier:

Førsteplass vil som foregående år motta et sett med Pokémon League-badges for å markere seieren under Torucons 3DS-turnering, og i år er det tur for badgene fra den tredje regionen, Hoenn. Førsteplass vil også per tradisjon gis det første valget av tre søte kosebamser, hvor utvalget så langt har vært de aktuelle starterne fra generasjonen til det spillet som benyttes i turneringen. Dette gjentas i år med starterne i Pokémon Sun & Moon, nemlig Rowlet, Litten og Popplio.

 

Vi gleder oss til å se dere alle under turneringen, og vi håper dere møter opp med både et stort smil og en ihuga kamplyst!
Meld deg på turneringen HER.
Frist for online påmelding: 23:59, 11.august!
(Du må lage deg en Torucon-bruker for å registrere deg. Påmeldingen kan ses på profilsiden din)

Tid: Lørdag, fra 12:00
Sted: Space 1