Cosplay & Craftmanship-konkurranse!

Posted on Posted in Konkurranser, Program

Har du et kostyme basert på en karakter fra din favoritt tv-serie/spill/tegneserie/anime/something? Har du lyst til å vise frem kostymet ditt? Da er kanskje cosplay & craftmanship-konkurransen vår noe for deg?
Her kan du velge den kategorien som passer deg best, enten du er erfaren eller nybegynner, lager kostymer selv, eller kjøper, eller om du er glad i å showe på scenen eller ikke!
Original Characters (OCs) og alternative versjoner av karakterer (genderbends, Alternate Universe etc) tillates ikke i Cosplay & Craftmanship-konkurransen, men er mer enn velkomne i Kostymekonkurransen vår!
Du må være 13 år for å kunne delta i Cosplay & Craftmanship-konkurransen. Er du under 13 år, anbefaler vi at du melder deg på vår Chibi-Catwalk isteden!

Les om våre kategorier og konkurransens oppsett i teksten under:

Torucon er et av tre con i Norge der det er mulig å kvalifisere seg til Nordic Cosplay Championship (NCC), som blir avholdt på Närcon i Sverige sommeren 2018. Dette fører til at det er en del retningslinjer som må følges i forhold til deltakelse i cosplay & craftmanship-konkurransen.
Vi ber også deltakere være oppmerksomme på at dersom kostymet du tenker å delta med har vunnet 1., 2. eller 3. plass i en cosplay-konkurranse på et con av en viss størrelse, så vil følgende begrensninger gjelde:

  • Dersom kostymet har fått en “topp 3”-plassering i en master-kategori eller i en konkurranse uten kategorier vil kostymet ikke bli tillatt i classic-kategorien eller i master-kategorien, med mindre du har oppgradert kostymet betydelig siden den gang. Skriv dette i så fall FØRST i beskrivelsen av hvordan kostymet er laget, og forklar hva som har blitt oppdatert.

    Med “betraktelig oppdatert” menes det at du har laget store deler av kostymet på nytt eller at du har lagt til flere nye detaljer/props.

  • Dersom kostymet har fått en “topp 3”-plassering i en classic-kategori vil kostymet ikke bli tillatt i classic-kategorien. Du har fremdeles mulighet til å delta med kostymet i master-kategorien.

 

I fjor prøvde vi oss på å ha flere kategorier i cosplay-konkurransen, og det fortsetter vi med i år. Men vi prøver oss også på noe for alle de som lager fantastiske kostymer, men som kanskje ikke har så lyst til å lage sceneshow! I år kan man melde seg på i kategoriene Classic Craftmanship og Master Craftmanship (i tillegg til de gode gamle Classic Cosplay og Master Cosplay)! Dersom du melder deg på i Craftmanship, så er du med opp på scenen i 1. runde av konkurransen, og dommerne får se nærmere på kostymet ditt etterpå, men du blir ikke med på runde 2 (showrunden) og har fremdeles muligheten til å kunne vinne egne, kule premier! Vi ber deg likevel være oppmerksom på at det er kun vinneren av Master COSPLAY som kan kvalifisere seg til NCC

 

FORSKJELLEN MELLOM CRAFTMANSHIP OG COSPLAY:

 

CRAFTMANSHIP

For deg som liker å lage kostymer, men som ikke er så glad i å lage show! Dersom du melder deg på CRAFTMANSHIP så får du vise frem cosplayet ditt i 1. runde av konkurransen, og så snakke med dommerne etterpå. Det blir så valgt en vinner og en runner up i både CRAFTMANSHIP CLASSIC (for de som ikke har så mye erfaring enda) og i CRAFTMANSHIP MASTER (for de med mer erfaring)!

 

COSPLAY

For deg som liker å både lage kostymer og show! Dersom du melder deg på COSPLAY så får du vise frem cosplayet ditt i 1. runde av konkurransen, og så snakke med dommerne etterpå. Det vil deretter bli valgt 5-8 deltakere fra cosplay classic-kategorien og 5-8 deltakere fra cosplay master-kategorien som går videre til runde 2, der man får vise frem et show! Av de som går videre til runde 2 vil det så bli valgt en vinner og en runner up i både COSPLAY CLASSIC (for de som ikke har så mye erfaring enda) og i COSPLAY MASTER (for de med mer erfaring)!

 

FORSKJELLEN MELLOM CLASSIC OG MASTER:

CLASSIC

Passer for deg som ønsker å konkurrere, men som kanskje ikke har så mye erfaring enda! Her er det lov med både kjøpte og selvlagde kostymer i cosplay-delen, men vær obs på at håndverk spiller inn på vinnersjansene. I craftmanship-delen er det kun tillat med kostymer som er minst 70 % selvlagde. Profesjonelle kostyme-/rekvisitt-makere og alle som har vunnet 1.-3. plass på con av en viss størrelse, oppfordres sterkt til å melde seg på i Master-kategorien.

Dersom du melder deg på i classic-kategorien så konkurrerer du mot andre deltakere i samme kategori. Du konkurrerer IKKE imot deltakere i Master-kategorien.

Kostymet ditt vil bli vurdert av dommerne, men de vil ikke legge like stor vekt på detaljer som det de gjør i master-kategorien.

 

Deltakere i CRAFTMANSHIP classic-kategorien vil få møte dommerne etter de har vist seg på scenen i runde 1. Som deltaker i CRAFTMANSHIP classic-kategorien kan du vinne 1. plass eller runner up i denne kategorien. Du kan IKKE kvalifisere til å delta i NCC.

6-7 deltakere i COSPLAY-delen vil gå videre til runde 2, der man viser frem et show på scenen. Dette showet må man ha forberedt på forhånd, og kan vare i maks 3 minutter. Man kan ha med 1 medhjelper til runde 2. Showet vil være med å avgjøre hvem som vinner i denne kategorien. Dommerne vil vektlegge helheten av show og kostyme når de velger vinner i denne kategorien. Som deltaker i COSPLAY classic-kategorien kan du vinne 1. plass eller runner up i denne kategorien. Du kan IKKE kvalifisere til å delta i NCC.

 

MASTER

For deg som vil konkurrere mot deltakere på et høyt nivå! Oppfordrer alle som har vunnet 1.-3. plass på con av en viss størrelse til å melde seg på i denne kategorien. Profesjonelle kostyme-/rekvisitt-makere oppfordres til å melde seg på i denne kategorien. Her er det kun lov med selvlagde kostymer!

Dersom du melder deg på i master-kategorien vil du kun konkurrere mot andre deltakere i denne kategorien.

Kostymet ditt vil bli svært nøye vurdert av dommerne. Detaljer, bevegelighet, likhet til karakter og presentasjon av kostyme vil bli vektlagt.

Deltakere i CRAFTMANSHIP master-kategorien vil få møte dommerne etter de har vist seg på scenen i runde 1. Som deltaker i CRAFTMANSHIP master-kategorien kan du vinne 1. plass eller Runner Up i denne kategorien. Du kan IKKE kvalifisere til å delta i NCC.

6-7 deltakere i COSPLAY master-kategorien vil gå videre til runde 2, der man viser frem et show på scenen. Dette showet må man ha forberedt på forhånd, og kan vare i maks 3 minutter. Man kan ha med 1 medhjelper til runde 2. Showet vil være med å avgjøre hvem som vinner i denne kategorien. Dommerne vil se på bruk av eventuell lyd, bakgrunnsbilde, film, rekvisitter og medhjelper. Din evne til å drive med skuespill og lage show vil være viktig i vurderingen. Dommerne vil vektlegge helheten av show og kostyme når de velger vinner i denne kategorien. Som deltaker i COSPLAY master-kategorien vil du ha mulighet til å vinne 1. plass eller runner up i denne kategorien. Vinneren av 1. plass kvalifiseres til å delta i NCC 2018.

OPPMØTE:

Cosplay & Craftmanship-konkurransen: Cosmos, lørdag 12:00.
Deltakere møter opp SENEST 15 minutter før konkurransen starter, ved backstage. Pre-judging skjer etter Runde 1.
ca. 30 minutter før runde 2, kan man gå til backstage for å se om man gikk videre. Spør scene-crew for mer info.


For å melde deg på konkurransen, vennligst fyll ut vårt påmeldingsskjema, HER. 
Påmeldingsfrist: 1.august, 23:59!


NB!
Vi gjør oppmerksom på at skjemaene fortsatt kan inneholde bugs. Dersom du opplever problemer med din registrering, vennligst ta kontakt med oss.
Du må opprette en ny Torucon.no-bruker for å registrere deg til årets konkurranser. På din profilside kan du se og slette dine påmeldinger.  

 

Vi anbefaler at alt av filer og tekst er klare til å lastes opp i god tid. Vi tar ikke imot filer på mail!
Øvrige retningslinjer og informasjon om konkurransens utforming legges til når påmeldingsskjemaet åpner.

Tid: Lørdag fra 12:00 (runde 1)
Sted: Hovedscenen, Cosmos.


 

Foto: Runa Green