Nippon, eh? Studier i Japan!

Posted on Posted in Foredrag, Program

På flyet hjem fra en tre ukers tur til Japan satt jeg og tenkte dypt. Som en mangeårig animegeek hadde det vært som å besøke det faktiske Narnia. Templene var akkurat som jeg hadde sett på film, karaoke var alt jeg hadde drømt om og mer, og onsen hadde faktisk sånne rare små krakker i dusjen!
Det var alt for mange inntrykk til at jeg kan begynne å beskrive dem her, men innen jeg gikk av flyet på Gardermoen, jetlagged og lykkelig utslitt, var én tanke klinkende klar for meg: Jeg hadde ikke fått nok, og jeg skulle tilbake.
Litt under ett år senere gikk jeg av nok et fly, denne gangen for å begynne det som skulle bli ett av de mest utfordrende men også absolutt beste årene i mitt liv.

Så det jeg lurer på nå er – har du også lyst til å studere i Japan? For i så fall har jeg kanskje noen tips!

Foredraget kommer til å inneholde[1]:

  •    Et utdrag av muligheter for studier i Japan – fra noen uker på språkkurs via utveksling til hel grad ved et japansk universitet. Vi kommer til å fokusere på høyere utdanning, men også snakke om muligheter for å ta ett år av videregående skole i Japan.
  •    Hva kan du gjøre hjemmefra? Japanskstudier og japanske språkkurs i Norge
  •    Formaliteter – visa og søknader og papirarbeid og sånn
  •    Finansiering, aka «stipender er chill»
  •    Historier fra virkeligheten - jeg kjenner en del flotte folk som har studert i Japan, og planlegger å avsløre alle deres hemmeligheter!

Info om foredragsholderen:

Hanne Siri er multinerd og semi-casual cosplayer med både første- andre- og tredjehåndserfaring med studier i Japan. Hun utvekslet selv til University of Tokyo som del av sin mastergrad, og jobbet som stipendiat for Innovasjon Norge ved deres kontor i Tokyo i seks måneder. Hun var administrator for NorAlumni Japan i ett år, og har hjulpet andre studenter med planlegging av både studieturer og utvekslingsopphold.

Hun har i det store og hele studert i litt for mange år ved NTNU, men klarte til slutt å bli sivilingeniør. For tiden tar hun doktorgrad i søvne.

 

Tid: Søndag 17:00
Sted: Cosmos C


Foto: Gunnar Søreng

[1] Endringer kan og vil forekomme